Torty czekoladowe! Mmmmmniam! Niewiele znam osób, które byłyby w stanie odmówić sobie przyjemności, związanej ze zjedzeniem takiego przysmaku. Uwielbiam je przygotowywać przede wszystkim na podniosłe okazje w eleganckich dekoracjach. Tort wykonałam z okazji wyjątkowej rocznicy ślubu. Piękny kolor czekoladowego kremu maślanego podkreślają złocenia na wstążce oraz różne wielkości perełek. Ożywienie kolorystyczne wprowadza bukiet z różnych gatunków jesiennych kwiatów, oczywiście zrobionych przeze mnie z masy cukrowej.
Przyznam, że była to bardzo misterna i czasochłonna praca. Jednak warto było, biorąc pod uwagę efekt końcowy. Kwiaty wykonałam z kolorowego lukru plastycznego, który po wyschnięciu dekoracji jeszcze dodatkowo pomalowałam barwnikami spożywczymi dla głębi koloru. Tort wart grzechu!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz